Warmtepomp Geulle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Geulle? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Geulle.
warmtepomp-installateur-6243

 • Een verantwoorde warme woning
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
Netnummer043 (+3143)
Gas-verbruik M31720 M3
Stroom-verbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geulle

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tal van systemen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geulle kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Geulle? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via deze website bekijk jij zonder problemen installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6243).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Hierna ontdek jij praktische info die gaan over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Geulle kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €190,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €12.200. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.600 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Geulle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geulle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een hoge subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6300. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van velerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24300Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14500 – €22600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €6275Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5250 – €7500Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2525 – €5600Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Geulle gebruikt pakweg 1720 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €265 tot €300. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €130 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€696
Buitenlucht2375kWh€459€237
Bodemwarmte2025kWh€320€376
Hybride1300 kWh + 425 M3€494€202

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Geulle?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Meerssen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening in de regio Meerssen. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.meerssen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Geulle. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €775 en kunnen oplopen tot €1850. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Geulle (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 5.19 KW€2200,-
Pico EnergyRuraleco WPS412 (B/W)11 KW€2900,-
ClimerHTM087 KW€1850,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Geulle aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!