Warmtepomp Warnsveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Warnsveld? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Warnsveld.
warmtepomp-installateur-7231

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een zeer hoog rendement
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode-regio7231
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroom-gebruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energiekosten€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Warnsveld

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warnsveld kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Warnsveld? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze pagina vergelijk je waardevolle de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7231).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Verderop vind jij accurate toelichtingen inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Warnsveld heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.100 en €23.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk systeem heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.550 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Warnsveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warnsveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door diverse zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25700Passief koelen, erg duur
Water-water€17100 – €23800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €6375Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5300 – €6700Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2600 – €5700Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Warnsveld gebruikt ongeveer 1300 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €215 tot €370. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €145 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€705
Buitenlucht2350kWh€472€233
Bodemwarmte1800kWh€331€374
Hybride1500 kWh + 400 M3€508€197

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Warnsveld?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zutphen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de aantrekkelijke groene lening in de regio Zutphen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.zutphen.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Warnsveld. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €500 en lopen op tot wel €3450. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Warnsveld (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij ong. €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVX11S18(**)3V9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System TDM 8 kW7 KW€1850,-
CTCEcoPart 425 + CTC Ecologic26 KW€4400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Warnsveld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!