Warmtepomp Lieshout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Lieshout? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde benadering om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €335,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Lieshout.
warmtepomp-installateur-5737

 • Kies voor een beter milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5737
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lieshout

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt verschillende onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lieshout kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Lieshout? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze vergelijker check jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5737).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf vind je toepasbare info m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lieshout heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €16.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne gasketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.700 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Lieshout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lieshout

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. D.m.v. lucratieve subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2800. De factuur wordt vastgesteld door meerdere onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27300Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17500 – €24900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5100 – €6250Kan ook als airco werken
Lucht-water€4750 – €6500Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2550 – €5850Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Lieshout consumeert plusminus 1570 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Engie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €250 tot €380. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €170 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€653
Buitenlucht2550kWh€431€222
Bodemwarmte1700kWh€300€353
Hybride1600 kWh + 600 M3€464€189

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lieshout?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Laarbeek?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Laarbeek. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.laarbeek.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lieshout. De omvang van de subsidie komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 en lopen op tot wel €2600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lieshout (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze plusminus €1800.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2275.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0041TS MTD214 KW€3050,-
Orca EnergijaZSW-230 (0)0 KW€1250,-
ClimavenetaNX-N /CA 0302P57 KW€6850,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lieshout aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!