Warmtepomp Aarle-Rixtel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Aarle-Rixtel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere elementen. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Aarle-Rixtel.
warmtepomp-installateur-5735

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante verwarming
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5735
Netnummer0492 (+31492)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Aarle-Rixtel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat meerdere systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aarle-Rixtel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Aarle-Rixtel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij in korte tijd installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5735).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hierna vind jij omvangrijke aanbevelingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Aarle-Rixtel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.200 en €12.000. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Aarle-Rixtel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aarle-rixtel

Omliggende plaatsen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. D.m.v. een royale subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €5700. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. De factuur is afhankelijk van meerdere onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24500Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€14900 – €24700Ook koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €7450Werkt ook als een airco
Lucht-water€5300 – €6725Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2075 – €6200Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Aarle-Rixtel verbruikt circa 1570 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €270 tot €315. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €170 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€652
Buitenlucht2525kWh€424€228
Bodemwarmte2025kWh€293€359
Hybride1575 kWh + 600 M3€456€196

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Aarle-Rixtel?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Laarbeek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een optie voor de erkende groene lening bij gemeente Laarbeek. Dit is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.laarbeek.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Aarle-Rixtel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €600 en kunnen oplopen tot €1900. Informeren naar de subsidie in september 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Aarle-Rixtel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op circa €1625.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0031T DHW29 KW€2500,-
OilonRE 4240 KW€5800,-
ClimavenetaNX-N /LN-K 0302P52 KW€6350,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Aarle-Rixtel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!