Warmtepomp Oirschot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Oirschot? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een relatief goedkope en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €175,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende zaken. In het volgende kopje check jij meer info over een warmtepomp kopen in Oirschot.
warmtepomp-installateur-5689

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode-regio5689
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31610 M3
Stroom-gebruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oirschot

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit diverse toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oirschot kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oirschot? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze tool tref je zonder problemen erkende installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5689).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf lees je waardevolle gegevens over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oirschot kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €260,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €12.000. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Oirschot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oirschot

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij de hoge subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door specifieke zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24100Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€16400 – €23600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5000 – €7475Kan ook als airco werken
Lucht-water€3850 – €6675Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2825 – €5800Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Oirschot verbruikt grofweg 1610 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €235 tot €385. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €180 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€735
Buitenlucht2475kWh€478€257
Bodemwarmte1675kWh€331€404
Hybride1350 kWh + 600 M3€515€221

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oirschot?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oirschot?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Oirschot. Dit is een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.oirschot.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oirschot. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €700 en lopen op tot wel €2350. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oirschot (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1900.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ImmergasMagis Pro 10 ErP8 KW€1950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + ERST20D-VM2C6 KW€1900,-
VaillantflexoTHERM VWF 117/4 + VWW 11/4 SI (0010016679)15 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oirschot aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Oirschot, Spoordonk, Middelbeers en Westelbeers, Oostelbeers.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente