Warmtepomp Mariahout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Mariahout? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere zaken. Op deze pagina check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Mariahout.
warmtepomp-installateur-5738

 • Een duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Mariahout

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mariahout kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Mariahout? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze website check je zonder problemen (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5738).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. In het volgende stukje tref jij bruikbare toelichtingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Mariahout kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart al snel €345,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €10.700. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Mariahout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mariahout

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. D.m.v. een hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7600. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2000. De factuur hangt af van meerdere onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €26400Hoog rendement, erg duur
Water-water€14900 – €20500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4950 – €6125Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4450 – €6925Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2575 – €5900Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Mariahout verbruikt om en nabij 1570 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing komt uit tussen de €230 tot €390. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€654
Buitenlucht2800kWh€438€216
Bodemwarmte1625kWh€307€347
Hybride1425 kWh + 350 M3€471€183

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mariahout?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Laarbeek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Laarbeek. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.laarbeek.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Mariahout. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot ongeveer €2850. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mariahout (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaBWR 0041T MTD214 KW€3050,-
Orca EnergijaZSW-230(1)0 KW€1250,-
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0302P57 KW€6850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Mariahout aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie draait uit op een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!