Warmtepomp Beek en Donk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Beek en Donk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Verderop bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Beek en Donk.
warmtepomp-installateur-5741

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Ook in staat woning te koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
Netnummer0492 (+31492)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Beek en Donk

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit honderden oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beek en Donk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Beek en Donk? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij vandaag nog installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5741).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Onderstaand lees je accurate adviezen m.b.t. de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Beek en Donk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €7.000 en €13.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Beek en Donk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beek-en-donk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €1900. De factuur wordt gebudgetteerd middels specifieke variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26900Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13300 – €23100Ook koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6950Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4200 – €6625Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2475 – €5950Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beek en Donk verbruikt om en nabij 1570 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Essent of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €255 tot €350. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €160 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€655
Buitenlucht2675kWh€445€210
Bodemwarmte1600kWh€314€341
Hybride1500 kWh + 350 M3€478€177

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Beek en Donk?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Laarbeek?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Laarbeek. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.laarbeek.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Beek en Donk. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies starten vanaf €500 en kunnen oplopen tot €3400. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Beek en Donk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1875.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0041T DHW211 KW€2600,-
Orca EnergijaZSW-300(0)0 KW€1250,-
Climavenetai-KIR-MTD 0075t14 KW€2550,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij is er een actueel stappenplan van de warmteservice Beek en Donk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!