Warmtepomp Westwoud

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Westwoud? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op onze website lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Westwoud.
warmtepomp-installateur-1617

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming van de woning
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcodegebied1617
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westwoud

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan diverse oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westwoud kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Westwoud? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze tool tref jij bruikbare leveranciers en installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1617).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij handige gegevens ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westwoud kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €24.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Westwoud (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westwoud

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs hangt af van diverse onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €25900Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15000 – €23000Beste rendement
Lucht-lucht€4900 – €7025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4600 – €6200Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2425 – €5950Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Westwoud gebruikt ongeveer 1510 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energieleverancier als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €265 tot €400. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €140 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€732
Buitenlucht2375kWh€505€227
Bodemwarmte1600kWh€359€373
Hybride1500 kWh + 450 M3€542€190

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Westwoud?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is een aanvulling op jouw normale CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de erkende groene lening bij de gemeenten Drechterland. Dit is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.drechterland.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaliter is er de ISDE-subsidie Westwoud. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €975 tot doorgaans €3950. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Westwoud (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) moet je rekenen op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2250.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecWRL-H 07126 KW€4400,-
ImmergasMagis Pro 10 ErP8 KW€1950,-
WolfBWS-1-1212 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Westwoud aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!