Warmtepomp Hoogkarspel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hoogkarspel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en duurzame methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €250,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hoogkarspel.
warmtepomp-installateur-1616

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Interessante salderingsregeling
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode-regio1616
Netnummer0228 (+31228)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoogkarspel

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogkarspel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Hoogkarspel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze pagina ontdek je eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1616).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Bijgaand doorzoek jij uitgebreide details aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoogkarspel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €11.100. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.450 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogkarspel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogkarspel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een royale subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke investering komt tot stand door velerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €25300Hoog rendement, prijzig
Water-water€14600 – €21200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4400 – €6000Lage aanschafprijs
Lucht-water€4900 – €6350Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2925 – €5050Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Hoogkarspel verbruikt ongeveer 1510 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €215 tot €305. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €170 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€731
Buitenlucht2425kWh€497€234
Bodemwarmte1675kWh€351€380
Hybride1350 kWh + 575 M3€534€197

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hoogkarspel?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We hanteren enkele vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Drechterland. Het gaat om een tijdelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.drechterland.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hoogkarspel. De omvang van de subsidie hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot doorgaans €2600. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hoogkarspel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ongeveer €1925.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecWRL-H 05121 KW€3900,-
ImmergasMagis Pro 8 ErP6 KW€1900,-
WolfBWS-1-1011 KW€2900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een handig stappenplan van de warmteservice Hoogkarspel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!