Warmtepomp Lutjebroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lutjebroek? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lutjebroek.
warmtepomp-installateur-1616

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Klaar voor de toekomst
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode-regio1616
Netnummer0228 (+31228)
Gas-verbruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lutjebroek

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit flink wat onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lutjebroek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Lutjebroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van de warmtepomp-vergelijker vind je direct (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1616).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk je accurate info aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Lutjebroek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.400 en €22.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Lutjebroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lutjebroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7100. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur is afhankelijk van verscheidene factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24600Veel vermogen, erg duur
Water-water€13200 – €24400Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6950Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €6150Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2700 – €6350Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lutjebroek consumeert ong. 1360 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing ligt tussen de €210 tot €375. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €190 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€730
Buitenlucht2425kWh€489€241
Bodemwarmte1675kWh€343€387
Hybride1400 kWh + 425 M3€526€204

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Lutjebroek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Stede Broec?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de unieke groene lening via jouw gemeente Stede Broec. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.stedebroec.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lutjebroek. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €900 tot doorgaans €3450. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lutjebroek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je pakweg €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecWRL-H 04116 KW€3400,-
ImmergasMagis Pro5 ErP5 KW€1800,-
WolfBWS-1-089 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hieronder is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Lutjebroek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!