Warmtepomp Grootebroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Grootebroek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Grootebroek.
warmtepomp-installateur-1614

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan ook dienen als koeling
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1614
Netnummer0228 (+31228)
Gasgebruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Grootebroek

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grootebroek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Grootebroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze tool vergelijk jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1614).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. In het volgende stukje lees jij waardevolle gegevens aangaande populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Grootebroek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.600 en €23.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.150 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Grootebroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grootebroek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6700. Een hybride systeem is er vanaf €3300. De uiteindelijke investering kan men berekenen met allerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27300Hoog rendement, relatief duur
Water-water€16200 – €21000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5000 – €7350Relatief lage investering
Lucht-water€3600 – €6975Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2350 – €6400Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Grootebroek verbruikt plusminus 1360 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Delta of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €240 tot €340. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €150 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€729
Buitenlucht2400kWh€481€248
Bodemwarmte2100kWh€335€394
Hybride1400 kWh + 425 M3€518€211

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Grootebroek?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Stede Broec?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de regio Stede Broec. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.stedebroec.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Grootebroek. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot maar liefst €3350. Interesse naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Grootebroek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je om en nabij €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecWRL-H 03112 KW€3000,-
ImmergasAudax top 21 Erp15 KW€2650,-
WolfBWS-1-066 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Grootebroek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!