Warmtepomp Schalkwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Schalkwijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Schalkwijk.
warmtepomp-installateur-3998

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Veilige oplossing
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcodegebied3998
Netnummer030 (+3130)
Gasgebruik M3940 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schalkwijk

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schalkwijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Schalkwijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze vergelijker ontdek je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3998).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op deze website lees je bruikbare informatie omtrent alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Schalkwijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.200 en €18.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.300 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Schalkwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schalkwijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3000. De eindfactuur is gebaseerd op velerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24400Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17200 – €24100Beste rendement
Lucht-lucht€4750 – €7025Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €6750Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €5250Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Schalkwijk gebruikt circa 940 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €245 tot €335. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €175 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€661
Buitenlucht2425kWh€436€225
Bodemwarmte1800kWh€304€357
Hybride1475 kWh + 500 M3€469€192

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Schalkwijk?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw normale CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Houten?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Houten. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.houten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, doorgaans is er de ISDE-subsidie Schalkwijk. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot gemiddeld €3550. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schalkwijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze om en nabij €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij grofweg €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AtlanticAurea M 1611 KW€2400,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI8 (B/W)8 KW€2800,-
Alpha InnotecAlterra brine SW 302H330 KW€4800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Schalkwijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!