Warmtepomp Tull en ’t Waal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Tull en ’t Waal? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Tull en ’t Waal.
warmtepomp-installateur-3999

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3999
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tull en ’t Waal

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tull en ’t Waal kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Tull en ’t Waal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vind je eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3999).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hierna vind jij handige info inzake de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Tull en ’t Waal heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €10.700. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.550 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Tull en ’t Waal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tull-en-t-waal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7800. Het hybride systeem is er vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door meerdere onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €24300Passief koelen, erg duur
Water-water€17000 – €23300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €6450Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4000 – €6550Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2275 – €5450Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tull en ’t Waal verbruikt om en nabij 940 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €240 tot €400. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €145 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€662
Buitenlucht2700kWh€444€218
Bodemwarmte1900kWh€311€351
Hybride1375 kWh + 500 M3€477€185

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Tull en ’t Waal?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Houten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening bij de gemeenten Houten. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.houten.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Tull en ’t Waal. De hoogte van dit bedrag hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €500 en kunnen oplopen tot €2350. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tull en ’t Waal (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ong. €2450.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€225, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AtlanticExplorer V3 200L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI0 (B/W)10 KW€2800,-
Alpha InnotecWZSV122K3M12 KW€3000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Tull en ’t Waal aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!