Warmtepomp t Goy

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in t Goy? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €195,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Hierna vind jij meer info over een warmtepomp kopen in t Goy.
warmtepomp-installateur-3997

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode-regio3997
Netnummer030 (+3130)
Gas-gebruik M3940 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in t Goy

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Goy kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in t Goy? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze pagina tref jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3997).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In het volgende stukje ontdek jij uitgebreide details aangaande de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in t Goy heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €21.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit t Goy (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-goy

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in flink lagere energiekosten. Aan de hand van actuele subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7200. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3100. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door allerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27000Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€13100 – €24500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €7325Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4000 – €6900Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2075 – €5250Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in t Goy verbruikt pakweg 940 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €300. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €175 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€660
Buitenlucht2400kWh€429€231
Bodemwarmte1650kWh€297€363
Hybride1375 kWh + 575 M3€462€198

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in t Goy?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Houten?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval is er de duurzame groene lening via de gemeente Houten. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.houten.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie t Goy. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €575 en kunnen oplopen tot €3800. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming t Goy (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
AtlanticAurea M 107 KW€2000,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI6 (B/W)6 KW€2650,-
Alpha InnotecAlterra brine SW 232H322 KW€4000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice t Goy aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!