Warmtepomp Blokker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Blokker? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Blokker.
warmtepomp-installateur-1695

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een zeer hoog rendement
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcodegebied1695
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Blokker

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er zijn verschillende toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blokker kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Blokker? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van deze pagina doorzoek je bruikbare (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1695).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hierna vind je waardevolle gegevens met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Blokker kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €235,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €11.700. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Blokker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blokker

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een flinke subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7300. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2400. De eindfactuur wordt gecalculeerd door allerlei zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25900Hoog rendement, erg duur
Water-water€14000 – €22000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4950 – €6275Werkt ook als een airco
Lucht-water€4200 – €6100Kan ook koelen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2700 – €5450Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Blokker verbruikt plusminus 1180 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schatten we op €280 tot €400. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €165 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€659
Buitenlucht2450kWh€442€217
Bodemwarmte1750kWh€310€349
Hybride1300 kWh + 600 M3€474€185

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Blokker?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hoorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Hoorn. Het is een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.hoorn.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Blokker. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot doorgaans €1500. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Blokker (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1525.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-10KW-H119 KW€2200,-
InterClima-MTAHOCT 05017 KW€3500,-
AerforTHRON 14 AGR2 ST11 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Blokker aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!