Warmtepomp Zwaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Zwaag? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zwaag.
warmtepomp-installateur-1689

 • Duurzame investering
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcodegebied1689
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zwaag

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit tal van installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwaag kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Zwaag? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze pagina lees je zonder moeite warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1689).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder doorzoek jij accurate gegevens die gaan over de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zwaag kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.800 en €18.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Zwaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwaag

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van de hoge subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6200. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2300. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op meerdere zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27900Geen geluid, erg duur
Water-water€15000 – €22400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4700 – €6750Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3900 – €7500Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2275 – €5300Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zwaag consumeert pakweg 1180 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schatten we op €255 tot €330. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €155 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€656
Buitenlucht2750kWh€459€197
Bodemwarmte1825kWh€328€328
Hybride1575 kWh + 475 M3€492€164

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zwaag?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalmitsen en maren: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hoorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we een speciale groene lening van je gemeente Hoorn. Dit is een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.hoorn.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zwaag. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €650 en lopen op tot wel €1800. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zwaag (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergoeden ze plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op plusminus €1825.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2300.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-4KW-H114 KW€1700,-
InterClima-MTAHOCT 0226 KW€2650,-
AerforTHRON 08 AGR2 ST6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zwaag aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota komt voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!