Warmtepomp Biest-Houtakker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Biest-Houtakker? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €350,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Op onze website lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Biest-Houtakker.
warmtepomp-installateur-5084

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Constante verwarming
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcodegebied5084
Netnummer013 (+3113)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Biest-Houtakker

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verscheidene versies. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Biest-Houtakker heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Biest-Houtakker? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5084).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op deze website bekijk je omvangrijke informatie m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Biest-Houtakker kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €18.400. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.025 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Biest-Houtakker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-biest-houtakker

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €5800. Een hybride opstelling is er vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door specifieke variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15100 – €24300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4900 – €6850Verwarmen en koelen
Lucht-water€5450 – €6925Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2325 – €6150Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Biest-Houtakker verbruikt ongeveer 1650 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schommelt tussen €210 tot €400. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €125 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€718
Buitenlucht2800kWh€481€237
Bodemwarmte2000kWh€337€381
Hybride1450 kWh + 350 M3€517€201

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Biest-Houtakker?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hilvarenbeek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening bij de gemeenten Hilvarenbeek. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.hilvarenbeek.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Biest-Houtakker. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €525 en lopen op tot wel €2150. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Biest-Houtakker (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij om en nabij €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Climavenetai-KIR2 0011m3 KW€1600,-
NefitEnviLine A/W Split 14 B-T11 KW€2400,-
Carrier61WG-030A45 KW€6300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Biest-Houtakker aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!