Warmtepomp Biezenmortel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Biezenmortel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Biezenmortel.
warmtepomp-installateur-5074

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcodegebied5074
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Biezenmortel

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Biezenmortel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Biezenmortel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze vergelijker doorzoek je vandaag nog warmtepomp installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5074).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Biezenmortel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €20.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.675 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Biezenmortel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-biezenmortel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Middels actuele subsidies krijg jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5900. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door diverse factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14900 – €20300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €7225Kan ook als airco werken
Lucht-water€5400 – €6700Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2300 – €6400Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Biezenmortel verbruikt plusminus 1700 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €225 tot €365. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €195 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€717
Buitenlucht2625kWh€473€244
Bodemwarmte1625kWh€330€387
Hybride1600 kWh + 600 M3€509€208

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Biezenmortel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Haaren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de regio Haaren. Het gaat om een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.haaren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Biezenmortel. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot ongeveer €2500. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Biezenmortel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze zo’n €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij circa €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaAWR 0101T DHW2 XE SL18 KW€2950,-
NefitEnviLine A/W Split 12 B-T10 KW€2300,-
Carrier61WG-025A41 KW€5900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Biezenmortel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!