Warmtepomp Moergestel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Moergestel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere facetten. In het volgende kopje lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Moergestel.
warmtepomp-installateur-5066

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcodegebied5066
Netnummer013 (+3113)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Moergestel

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan fors wat toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Moergestel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Moergestel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze pagina lees jij vandaag nog erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5066).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Onderstaand check je waardevolle raadgeving over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Moergestel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €20.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.350 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Moergestel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-moergestel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Met behulp van een royale subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €7300. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2900. De factuur is gebaseerd op verschillende randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26600Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €21700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3950 – €7050Verwarmen en koelen
Lucht-water€5150 – €6150Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6850Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Moergestel verbruikt circa 1580 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schommelt tussen €250 tot €335. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €140 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€715
Buitenlucht2625kWh€501€215
Bodemwarmte1725kWh€358€358
Hybride1500 kWh + 475 M3€536€179

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Moergestel?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oisterwijk?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Oisterwijk. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.oisterwijk.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Moergestel. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €575 en kunnen oplopen tot €2500. Informeren naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Moergestel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0091T16 KW€2750,-
NefitEnviLine A/W Split 7.0 B-S6 KW€1750,-
Carrier30WG-045A59 KW€7700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Moergestel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo verhinder je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie draait uit op een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!