Warmtepomp Udenhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Udenhout? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Udenhout.
warmtepomp-installateur-5071

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Meer leefcomfort
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode-regio5071
Netnummer013 (+3113)
Gasgebruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€121,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Udenhout

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verscheidene producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Udenhout kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Udenhout? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze pagina tref je zonder moeite erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5071).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt energie uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje check jij praktische aanbevelingen die gaan over de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Udenhout heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.100 en €13.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Udenhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-udenhout

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Met behulp van de hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €5600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2200. Het prijskaartje is gebaseerd op verscheidene onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €24800Veel besparen, relatief duur
Water-water€14100 – €24100Kan ook koelen
Lucht-lucht€5200 – €6600Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5050 – €6850Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2325 – €5450Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Udenhout verbruikt circa 870 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing varieert van €230 tot €320. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €175 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€716
Buitenlucht2575kWh€465€251
Bodemwarmte1825kWh€322€394
Hybride1575 kWh + 550 M3€501€215

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Udenhout?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tilburg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Tilburg. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.tilburg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Udenhout. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot wel €4000. Nieuwsgierig naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Udenhout (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€200, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0101TS DHW2 XE18 KW€2950,-
NefitEnviLine A/W Split 9.0 B-S7 KW€2000,-
Carrier61WG-020A34 KW€5200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Udenhout aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!