Warmtepomp Heukelom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Heukelom? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Verderop bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Heukelom.
warmtepomp-installateur-5066

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode-regio5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heukelom

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit flink wat toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heukelom kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Heukelom? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. onze website doorzoek jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5066).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. In een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind je toepasbare details aangaande beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Heukelom kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €195,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €24.500. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.175 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Heukelom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heukelom

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door middel van interessante subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. Het prijskaartje wordt mede bepaald door specifieke onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24900Veel vermogen, dure installatie
Water-water€16400 – €20400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €7200Lage aanschafprijs
Lucht-water€5350 – €6200Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2975 – €5850Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heukelom consumeert grofweg 1580 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing ligt tussen de €260 tot €370. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €175 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€714
Buitenlucht2450kWh€493€221
Bodemwarmte1775kWh€350€364
Hybride1600 kWh + 600 M3€528€186

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Heukelom?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het apparaat is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oisterwijk?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Oisterwijk. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.oisterwijk.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Heukelom. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot maar liefst €1900. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heukelom (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je pakweg €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaAWR 0065T DHW2 XE SL13 KW€2450,-
NefitEnviLine A/W Split 5.0 B-S5 KW€1650,-
Carrier30WG-040A54 KW€7200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Heukelom aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!