Warmtepomp Berkel-Enschot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Berkel-Enschot? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Berkel-Enschot.
warmtepomp-installateur-5057

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig storingen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcodegebied5057
Netnummer013 (+3113)
Gas-verbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Berkel-Enschot

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit allerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berkel-Enschot kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Berkel-Enschot? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze website tref je snel erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5057).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In de volgende paragraaf vind je accurate adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Berkel-Enschot kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.100 en €10.800. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.425 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Berkel-Enschot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berkel-enschot

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Middels de huidige subsidies realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25400Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€16000 – €22200Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €7025Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4050 – €6025Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2200 – €5500Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Berkel-Enschot verbruikt plusminus 870 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €250 tot €335. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €180 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€713
Buitenlucht2500kWh€485€228
Bodemwarmte1750kWh€342€371
Hybride1550 kWh + 350 M3€520€193

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Berkel-Enschot?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tilburg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening bij gemeente Tilburg. Dit is een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.tilburg.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Berkel-Enschot. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot maar liefst €2300. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Berkel-Enschot (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1700.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0065TS DHW2 XE13 KW€2450,-
NefitEnviLine A/W Split 3.0 B-S3 KW€1600,-
Carrier30WG-035A47 KW€6500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Berkel-Enschot aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!