Warmtepomp Hierden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Hierden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Hierden.
warmtepomp-installateur-3849

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Veel keuze in leveranciers
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode-regio3849
Netnummer0341 (+31341)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hierden

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met meerdere oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hierden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Hierden? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze website ontdek jij binnen enkele minuten leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3849).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek je accurate details met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hierden kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.600 en €10.900. We spreken over vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.650 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Hierden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hierden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride variant koop je al vanaf €3400. De factuur wordt getekend door verscheidene variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €27600Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€15200 – €24600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €6025Werkt ook als een airco
Lucht-water€4000 – €6275Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2925 – €6200Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hierden gebruikt plusminus 1300 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €310. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €145 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€743
Buitenlucht2775kWh€483€260
Bodemwarmte1675kWh€334€409
Hybride1525 kWh + 550 M3€520€223

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hierden?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Harderwijk?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Harderwijk. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.harderwijk.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Hierden. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot gemiddeld €2650. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hierden (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ongeveer €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ATAGENERGION M FLEX 99 KW€2200,-
MDVMHC-V16W/D2N114 KW€2700,-
Alpha InnotecSWC 102H112 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hierden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren resulteert in een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Waterstad, Zeebuurt, Friesegracht, Stadsdennen, De Sypel, Stationsomgeving, Stadsweiden, Slingerbos, Tweelingstad, Frankrijk, Drielanden, Industrieterrein Lorentz, Buitengebied Harderwijk, Hierden, Wolderwijd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!