Warmtepomp Stoutenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Stoutenburg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €275,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse aspecten. Op deze pagina tref je meer info over een warmtepomp kopen in Stoutenburg.
warmtepomp-installateur-3835

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoge subsidie

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode-regio3835
Netnummer033 (+3133)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Stoutenburg

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat tal van toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stoutenburg biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Stoutenburg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij binnen enkele minuten erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3835).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Bijgaand lees jij samengestelde informatie aangaande de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Stoutenburg kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €23.700. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Stoutenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stoutenburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Gelukkig, het resulteert in een significant lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7800. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3200. Het prijskaartje wordt getekend door verscheidene zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23000Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14000 – €24300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3600 – €7250Kan ook als airco werken
Lucht-water€4450 – €6225Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2900 – €6400Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Stoutenburg verbruikt ong. 1430 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €305. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €160 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€741
Buitenlucht2550kWh€511€230
Bodemwarmte1625kWh€363€378
Hybride1575 kWh + 450 M3€548€193

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Stoutenburg?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt slim samen met jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Leusden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Leusden. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.leusden.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Stoutenburg. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot plusminus €3850. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Stoutenburg (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je grofweg €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal grofweg €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ATAGENERGION M FLEX 55 KW€1800,-
MDVMHC-V12W/D2N111 KW€2400,-
Alpha InnotecSWC 62H17 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Stoutenburg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ’t Ruige Veld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!