Warmtepomp Harderwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Harderwijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €190,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Harderwijk.
warmtepomp-installateur-3841

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcodegebied3841
Netnummer0341 (+31341)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Harderwijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je vindt allerlei versies. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harderwijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Harderwijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze website lees je in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3841).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hierna bekijk je bruikbare aanbevelingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Harderwijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €11.500. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.650 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Harderwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harderwijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6200. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2700. De uiteindelijke investering komt tot stand door velerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26400Veel besparen, erg duur
Water-water€16600 – €20700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4350 – €6050Verwarmen en koelen
Lucht-water€4200 – €7475Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2950 – €5100Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Harderwijk gebruikt grofweg 1300 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €235 tot €315. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €170 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€709
Buitenlucht2775kWh€496€213
Bodemwarmte1675kWh€355€355
Hybride1325 kWh + 575 M3€532€177

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Harderwijk?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Harderwijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de erkende groene lening bij gemeente Harderwijk. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.harderwijk.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Harderwijk. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot plusminus €2200. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Harderwijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1575.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS6WH(V)NPE+RWH6(V)NFWE+260L16 KW€2900,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI6 (B/W)8 KW€2800,-
ToshibaHWS-1105H + HWS-1405XWHM98 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Harderwijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Binnenstad, Waterstad, Zeebuurt, Friesegracht, Stadsdennen, De Sypel, Stationsomgeving, Stadsweiden, Slingerbos, Tweelingstad, Frankrijk, Drielanden, Industrieterrein Lorentz, Buitengebied Harderwijk, Hierden, Wolderwijd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente