Warmtepomp Daarlerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Daarlerveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Daarlerveen.
warmtepomp-installateur-7687

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijke installatie
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
Netnummer0546 (+31546)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Daarlerveen

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit flink wat installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Daarlerveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt het huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Daarlerveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze tool lees jij binnen enkele minuten erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7687).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In de volgende paragraaf lees jij veelzijdige aanbevelingen inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Daarlerveen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €13.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.375 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Daarlerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-daarlerveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Met behulp van ISDE subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6000. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2500. De factuur wordt bepaald door verscheidene facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27700Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14800 – €20300Beste rendement
Lucht-lucht€5350 – €7125Lage aanschafprijs
Lucht-water€4000 – €7275Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2075 – €6300Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Daarlerveen gebruikt plusminus 1600 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €245 tot €340. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €180 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€692
Buitenlucht2550kWh€450€242
Bodemwarmte1750kWh€311€381
Hybride1550 kWh + 600 M3€484€208

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Daarlerveen?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw normale gasketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hellendoorn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening bij de gemeenten Hellendoorn. Het betreft een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.hellendoorn.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, meestal is er de ISDE-subsidie Daarlerveen. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot maar liefst €3750. Nieuwsgierig naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Daarlerveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergeven ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je zo’n €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DanfossDHP-L Opti 45 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-1810 KW€2150,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHSH08P50(**)6 KW€1900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Daarlerveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!