Warmtepomp Daarle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Daarle? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere variabelen. Hierna lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Daarle.
warmtepomp-installateur-7688

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan ook werken als airco
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode-regio7688
Netnummer0546 (+31546)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Daarle

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit flink wat installaties. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Daarle kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Daarle? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7688).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Hieronder ontdek jij praktische info inzake alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Daarle heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €17.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.450 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Daarle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-daarle

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Dankzij interessante subsidies behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door verschillende zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27800Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13500 – €20200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3650 – €7300Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3800 – €6950Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2175 – €5800Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Daarle verbruikt ongeveer 1600 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €240 tot €335. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €160 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€693
Buitenlucht2600kWh€457€236
Bodemwarmte1625kWh€319€374
Hybride1425 kWh + 375 M3€492€201

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Daarle?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hellendoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de unieke groene lening bij de gemeenten Hellendoorn. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.hellendoorn.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Daarle. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 tot gemiddeld €3150. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Daarle (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1525.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DanfossDHP-L Opti 66 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-18 (HC)10 KW€2150,-
DaikinERLQ008(**)V + EHSHB08P50(**)6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Daarle aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!