Warmtepomp Zegge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zegge? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een economische en ecologische wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal variabelen. Verderop bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zegge.
warmtepomp-installateur-4735

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verkoeling in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcodegebied4735
Netnummer0165 (+31165)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-verbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zegge

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan flink wat versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zegge kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Zegge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl ontdek je in een zeer korte periode erkende installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4735).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij bruikbare toelichtingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Zegge kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €18.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.450 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Zegge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zegge

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een hoge subsidie haal je een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25200Geen geluid, prijzig
Water-water€13800 – €24500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4750 – €7175Verwarmen en koelen
Lucht-water€5500 – €7050Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2575 – €5950Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zegge gebruikt circa 1730 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing fluctueert tussen de €260 tot €385. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €165 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€675
Buitenlucht2350kWh€446€230
Bodemwarmte2075kWh€311€365
Hybride1575 kWh + 475 M3€479€196

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zegge?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Rucphen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Rucphen. Het betreft een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.rucphen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zegge. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €950 tot wel €3750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zegge (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1975.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Clausiuselite HC 3-1514 KW€3200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140VNA + Climate kit PAC 18 kW11 KW€2400,-
Carrier30RQS-078B49 KW€6050,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Zegge aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!