Warmtepomp Halfweg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Halfweg? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Halfweg.
warmtepomp-installateur-1165

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcodegebied1165
Netnummer020 (+3120)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Halfweg

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Halfweg kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Halfweg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij in een zeer korte periode erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1165).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij bruikbare toelichtingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Halfweg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.500 en €20.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.150 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Halfweg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-halfweg

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6600. Het hybride systeem koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verschillende factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23000Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€14600 – €21200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3950 – €6450Relatief lage investering
Lucht-water€4150 – €6675Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2675 – €6150Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Halfweg verbruikt circa 1450 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €220 tot €400. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €200 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€664
Buitenlucht2625kWh€445€219
Bodemwarmte2050kWh€312€352
Hybride1375 kWh + 475 M3€478€186

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Halfweg?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem sluit je aan op jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor een speciale groene lening in de regio Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.haarlemmerliede.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Halfweg. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €650 tot maar liefst €1850. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Halfweg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze plusminus €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ongeveer €2175.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AerforTHRON 14T AGR211 KW€2400,-
IBK / CLINTCHA/K/EP 182-P41 KW€5250,-
Western AirconditioningCORE 9M12 KW€3000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Halfweg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!