Warmtepomp Tilburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Tilburg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei zaken. In het volgende kopje vind je meer info over een warmtepomp kopen in Tilburg.
warmtepomp-installateur-5001

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode-regio5001
Netnummer013 (+3113)
Gas-gebruik M3870 M3
Stroomgebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tilburg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We hebben te maken met verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tilburg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Tilburg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze website check je waardevolle installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5001).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje lees je actuele info ten aanzien van de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Tilburg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.800 en €20.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.250 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Tilburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tilburg

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6800. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van meerdere facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€16900 – €21500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5300 – €6175Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4700 – €6150Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2825 – €6750Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Tilburg gebruikt om en nabij 870 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar ligt tussen de €240 tot €370. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €175 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€747
Buitenlucht2775kWh€486€261
Bodemwarmte1925kWh€336€411
Hybride1300 kWh + 600 M3€523€224

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tilburg?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tilburg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Tilburg. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.tilburg.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Tilburg. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot gemiddeld €2500. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tilburg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergeven ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1750.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2350.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InterClima-MTAHCY 07114 KW€2550,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80VAA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D108 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Tilburg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie draait uit op een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente