Warmtepomp Geertruidenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Geertruidenberg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene zaken. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Geertruidenberg.
warmtepomp-installateur-4931

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode-regio4931
Netnummer0162 (+31162)
Gas-verbruik M31210 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Geertruidenberg

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit tientallen onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geertruidenberg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Geertruidenberg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij snel leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4931).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website vind jij omvangrijke gegevens aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Geertruidenberg heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €17.600. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.325 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Geertruidenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geertruidenberg

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Dankzij een flinke subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €5600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van velerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24600Passief koelen, prijzig
Water-water€13400 – €21800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4000 – €6000Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5000 – €6075Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2350 – €6900Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Geertruidenberg verbruikt ong. 1210 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €250 tot €400. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€716
Buitenlucht2750kWh€501€215
Bodemwarmte1750kWh€358€358
Hybride1400 kWh + 500 M3€537€179

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Geertruidenberg?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een aantaleisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Geertruidenberg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Geertruidenberg. Het is een unieke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.geertruidenberg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Geertruidenberg. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot ongeveer €3450. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Geertruidenberg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je om en nabij €1975.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2200.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
iDMTERRA SW 20 Twin; 81034327 KW€4500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + TSA-100015 KW€2800,-
VaillantgeoTHERM VWS 36/4 230 V (0010013075)3 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Geertruidenberg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente