Warmtepomp Goirle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Goirle? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een relatief goedkope en ecologische manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere aspecten. Verderop lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Goirle.
warmtepomp-installateur-5051

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcodegebied5051
Netnummer013 (+3113)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Goirle

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er zijn velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goirle kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Goirle? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel en eenvoudig de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5051).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf tref je uitgebreide aanbevelingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Goirle heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €21.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.275 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Goirle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goirle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door lucratieve subsidies haal jij een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. De eindfactuur is gebaseerd op specifieke onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24300Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16300 – €24700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3950 – €7125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €6025Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€3000 – €6450Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Goirle consumeert plusminus 1380 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €220 tot €370. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€720
Buitenlucht2550kWh€490€230
Bodemwarmte1700kWh€346€374
Hybride1525 kWh + 600 M3€526€194

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Goirle?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Goirle?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Goirle. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.goirle.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Goirle. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot maar liefst €3550. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Goirle (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je om en nabij €1550.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
iDMTERRA SW 18 H; 81035125 KW€4300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + TSA-10009 KW€2200,-
VaillantgeoTHERM VWS 64/3 (0010009079)7 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice Goirle aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Goirle-Centrum, Grobbendonck, De Groote Akkers, De Hoge Wal, Abcoven, Wildackers, ’t Ven, De Boschkens, De Hellen, De Nieuwe Erven, Hoogeind, Sportpark Van den Wildenberg, Bedrijventerrein Tijvoort, Verspreide huizen Goirle, Riel, Bedrijventerrein Riel, Sportpark De Krim, Verspriede huizen Riel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente