Warmtepomp Dalem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Dalem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €325,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende factoren. Verderop tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Dalem.
warmtepomp-installateur-4213

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke besparing

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode-regio4213
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31100 M3
Stroomgebruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dalem

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan tal van producten. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dalem biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Dalem? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker lees jij vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4213).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl check jij omvangrijke gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Dalem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €24.600. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.500 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Dalem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dalem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Aan de hand van de huidige subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride variant is er vanaf €2600. Het prijskaartje hangt af van meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €28000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16500 – €21400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7300Zeer betaalbaar
Lucht-water€5200 – €7125Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2350 – €5700Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dalem gebruikt circa 1100 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schatten we op €260 tot €365. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €140 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€715
Buitenlucht2475kWh€472€243
Bodemwarmte1825kWh€329€386
Hybride1475 kWh + 550 M3€508€207

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dalem?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Hij sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gorinchem?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Gorinchem. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gorinchem.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Dalem. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €675 en kunnen oplopen tot €3400. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Dalem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op circa €1800.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
BUVAEcoClimate LWB108 KW€2100,-
Mitsubishi ElectricZH(R)140Y15 KW€2800,-
ARTELSHP12RL24P312 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Dalem aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!