Warmtepomp Volkel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Volkel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje check je praktische info over een warmtepomp kopen in Volkel.
warmtepomp-installateur-5408

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook werken als airco
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Waardevermeerdering huis
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode-regio5408
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Volkel

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Volkel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Volkel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina tref jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5408).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de paragraaf hierna check jij omvangrijke adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Volkel kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.500 en €16.400. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Volkel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-volkel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Via een interessante subsidie heb je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7300. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door velerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26700Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€18000 – €21700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3500 – €7075Relatief voordelig
Lucht-water€5200 – €6825Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2625 – €6700Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Volkel verbruikt ong. 1430 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €240 tot €330. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €180 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€701
Buitenlucht2400kWh€470€231
Bodemwarmte1850kWh€329€372
Hybride1325 kWh + 475 M3€505€196

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Volkel?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Uden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Uden. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.uden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Volkel. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €700 tot ongeveer €3550. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Volkel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1650.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0071T DHW230 KW€4800,-
NilanVT21300 KW€1100,-
ClimavenetaAWR 0025MS DHW2 XE5 KW€1650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice Volkel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie betekent een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Uden, Volkel, Odiliapeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!