Warmtepomp Zeeland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Zeeland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere elementen. In het volgende kopje check jij meer info over een warmtepomp kopen in Zeeland.
warmtepomp-installateur-5410

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode-regio5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zeeland

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit velerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeeland heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zeeland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5410).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige toelichtingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Zeeland heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €205,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.600 en €12.400. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.625 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Zeeland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeeland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. een hoge subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2900. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verschillende onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15700 – €22400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €6725Zeer betaalbaar
Lucht-water€5450 – €6475Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €5150Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zeeland gebruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Eneco of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schommelt tussen €245 tot €300. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€703
Buitenlucht2750kWh€485€218
Bodemwarmte1950kWh€344€359
Hybride1525 kWh + 525 M3€520€183

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zeeland?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Landerd?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we een speciale groene lening van je gemeente Landerd. We hebben het over een een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.landerd.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Zeeland. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €675 tot ongeveer €3000. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zeeland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze grofweg €1825.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaWWR 0091T MTD237 KW€5500,-
NilanVT21320 KW€1100,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0031MS7 KW€1850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zeeland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!