Warmtepomp Odiliapeel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Odiliapeel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Odiliapeel.
warmtepomp-installateur-5409

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Hogere woningwaarde
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5409
Netnummer0413 (+31413)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Odiliapeel

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Odiliapeel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Odiliapeel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij snel de beste installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5409).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Bijgaand tref jij actuele informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Odiliapeel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €230,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €23.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk type wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw normale CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Odiliapeel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-odiliapeel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Gelukkig, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000. De factuur wordt vastgesteld door diverse aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €25900Geen geluid, relatief duur
Water-water€13300 – €22700Koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €7425Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4500 – €6625Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2175 – €5800Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Odiliapeel gebruikt om en nabij 1430 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €280 tot €355. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €145 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€702
Buitenlucht2525kWh€477€225
Bodemwarmte1875kWh€337€365
Hybride1575 kWh + 425 M3€512€190

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Odiliapeel?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Uden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Uden. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.uden.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Odiliapeel. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot doorgaans €2500. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Odiliapeel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1550.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2275.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0091TS MTD237 KW€5500,-
NilanVT21310 KW€1100,-
ClimavenetaAWR 0025M DHW2 XE5 KW€1650,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Odiliapeel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Uden, Volkel, Odiliapeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!