Warmtepomp Schoonrewoerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Schoonrewoerd? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €265,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van meerdere elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Schoonrewoerd.
warmtepomp-installateur-4145

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcodegebied4145
Netnummer0345 (+31345)
Gas-verbruik M31230 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schoonrewoerd

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schoonrewoerd kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Schoonrewoerd? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk je moeiteloos installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4145).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Hieronder doorzoek jij veelzijdige informatie ten aanzien van de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Schoonrewoerd kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €18.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Schoonrewoerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schoonrewoerd

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2500. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26700Veel vermogen, erg duur
Water-water€15100 – €21400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5050 – €7250Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4100 – €6325Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2525 – €5400Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Schoonrewoerd verbruikt plusminus 1230 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €280 tot €310. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €150 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€692
Buitenlucht2550kWh€464€228
Bodemwarmte2050kWh€325€367
Hybride1300 kWh + 600 M3€498€194

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Schoonrewoerd?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leerdam?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Leerdam. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.leerdam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Schoonrewoerd. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €975 en lopen op tot wel €3250. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schoonrewoerd (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij plusminus €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AuerHRC70-25-tri17 KW€3000,-
MideaMHC-V14W/D2N812 KW€2500,-
ArgoAEI1G140EMX + Emix0 KW€1100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Schoonrewoerd aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Leerdam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!