Warmtepomp Oene

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oene? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €325,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op onze website tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oene.
warmtepomp-installateur-8167

 • Een duurzame oplossing
 • Aangenaam leefcomfort
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Eenvoudig te programmeren
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8167
Netnummer0578 (+31578)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oene

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oene kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oene? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl vind jij zonder moeite erkende installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8167).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje bekijk jij bruikbare aanbevelingen m.b.t. de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oene kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €350,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.200 en €13.600. We spreken over vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.125 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Oene (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oene

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op een fors lagere energierekening. Met behulp van een royale subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7500. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door diverse onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27200Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€14500 – €21600Kan ook koelen
Lucht-lucht€3650 – €7075Verwarmen en koelen
Lucht-water€3750 – €6050Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2275 – €5150Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Oene verbruikt plusminus 1710 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Essent of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing ligt tussen de €215 tot €370. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €185 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€741
Buitenlucht2725kWh€482€259
Bodemwarmte2050kWh€333€408
Hybride1575 kWh + 550 M3€519€222

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oene?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Epe?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Epe. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.epe.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oene. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot ongeveer €2600. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oene (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-100 I0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 52 (233007)56 KW€7400,-
EcensySBW 606 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oene aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!