Warmtepomp Emst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Emst? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en duurzame methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende zaken. Op deze pagina bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Emst.
warmtepomp-installateur-8166

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8166
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Emst

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tientallen oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Emst biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Emst? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze tool vergelijk jij zonder problemen leveranciers en installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8166).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de paragraaf hierna tref jij bruikbare toelichtingen inzake beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Emst kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €345,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.800 en €18.600. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.225 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Emst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-emst

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Echter, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels de hoge subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7400. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3400. De totaalprijs hangt af van diverse zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26000Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€17700 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6075Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4950 – €6400Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2400 – €7000Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Emst verbruikt ongeveer 1710 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €275 tot €320. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €200 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€740
Buitenlucht2725kWh€518€222
Bodemwarmte2025kWh€370€370
Hybride1400 kWh + 475 M3€555€185

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Emst?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Epe?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Epe. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.epe.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Emst. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot gemiddeld €3200. Interesse naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Emst (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ong. €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-300E0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPF 40 (233006)43 KW€6100,-
EcensySBW 454 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Emst aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!