Warmtepomp Vaassen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Vaassen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verschillende facetten. In het volgende kopje ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vaassen.
warmtepomp-installateur-8171

 • Een energieneutrale woning
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcodegebied8171
Netnummer0578 (+31578)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vaassen

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je vindt diverse versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vaassen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Vaassen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze pagina vind je vandaag nog erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8171).
 2. Specificeer de woning. Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Verderop doorzoek jij uitgebreide aanbevelingen inzake populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Vaassen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €215,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €13.000. We spreken over 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.325 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Vaassen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vaassen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een flinke subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride systeem koop je al vanaf €2500. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verschillende facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27500Passief koelen, prijzig
Water-water€13500 – €21000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4200 – €6650Zeer betaalbaar
Lucht-water€4950 – €6800Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2350 – €5950Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Vaassen gebruikt om en nabij 1710 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €245 tot €390. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €195 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€742
Buitenlucht2675kWh€490€252
Bodemwarmte1625kWh€341€401
Hybride1600 kWh + 425 M3€527€215

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vaassen?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Epe?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Epe. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.epe.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Vaassen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot wel €1650. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vaassen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1750.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-180 I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPF 66 (233008)67 KW€8500,-
EcensySBW 909 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Vaassen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!