Warmtepomp Loo Gld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Loo Gld? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €250,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Loo Gld.
warmtepomp-installateur-6924

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Constante temperatuur
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
Netnummer0316 (+31316)
Gasgebruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Loo Gld

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loo Gld kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Loo Gld? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker bekijk jij vandaag nog installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6924).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Verderop vind jij veelzijdige adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Loo Gld kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.900 en €22.700. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft relevante gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw huidige gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Loo Gld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loo-gld

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6800. Een hybride variant koop je al vanaf €2500. De eindfactuur wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26300Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€17600 – €24100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3650 – €6825Relatief voordelig
Lucht-water€4000 – €7475Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2625 – €6450Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Loo Gld consumeert plusminus 570 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €220 tot €360. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €135 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€725
Buitenlucht2600kWh€508€218
Bodemwarmte1700kWh€363€363
Hybride1475 kWh + 450 M3€544€181

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Loo Gld?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Duiven?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Duiven. Kort gezegd een kortlopende lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.duiven.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Loo Gld. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies variëren van €725 tot gemiddeld €3350. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Loo Gld (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1900.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHBX08(**)3V5 KW€1800,-
RemkoWKF 180 Düsseldorf12 KW€2350,-
Cooper&HunterCH-HP12SINM39 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Verderop tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Loo Gld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!