Warmtepomp Groessen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Groessen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Op onze website vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Groessen.
warmtepomp-installateur-6923

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6923
Netnummer0316 (+31316)
Gas-gebruik M3570 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Groessen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit meerdere versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groessen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Groessen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze pagina doorzoek je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6923).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie benut de energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina vind je veelzijdige adviezen inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Groessen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €310,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.300 en €16.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Groessen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groessen

Geschikte installaties:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. D.m.v. ISDE subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3200. De factuur wordt mede bepaald door verscheidene randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25300Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17100 – €23400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4400 – €7050Lage aanschafprijs
Lucht-water€4600 – €7450Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2800 – €7000Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Groessen gebruikt grofweg 570 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing komt uit tussen de €225 tot €390. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €165 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€724
Buitenlucht2525kWh€500€224
Bodemwarmte2100kWh€355€369
Hybride1575 kWh + 350 M3€536€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Groessen?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Duiven?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er de unieke groene lening via de gemeente Duiven. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.duiven.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Groessen. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €500 en kunnen oplopen tot €2200. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Groessen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op zo’n €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2150.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ004(**)V3 + EHBX04(**)3V4 KW€1700,-
RemkoWKF 120 Duo Frankfurt Solar17 KW€3000,-
Cooper&HunterCH-HP10SINK36 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Groessen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!