Warmtepomp Gaanderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Gaanderen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal randvoorwaarden. Op onze website vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Gaanderen.
warmtepomp-installateur-7011

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7011
Netnummer0315 (+31315)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gaanderen

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit diverse onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gaanderen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Gaanderen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vind je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7011).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk je samengestelde informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gaanderen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €15.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.500 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Gaanderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gaanderen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Met behulp van de hoge subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €6700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2600. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verschillende facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23500Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16700 – €23400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €6150Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5100 – €6925goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2100 – €5050Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Gaanderen gebruikt grofweg 1380 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €385. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €130 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€743
Buitenlucht2450kWh€520€223
Bodemwarmte1600kWh€372€372
Hybride1450 kWh + 500 M3€557€186

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Gaanderen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Doetinchem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Doetinchem. Dit is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.doetinchem.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Gaanderen. De omvang van de subsidie hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 en lopen op tot wel €2050. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Gaanderen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1625.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2250.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVX08S18(**)3V5 KW€1800,-
RemkoHTS 1107 KW€1850,-
CTCWaterHeater 1010 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hieronder doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Gaanderen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee weet je zeker dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!