Warmtepomp Rijs

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Rijs? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €335,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene zaken. Verderop ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Rijs.
warmtepomp-installateur-8572

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Meer leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8572
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rijs

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met fors wat onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijs kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rijs? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8572).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina bekijk je handige details aangaande populaire warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rijs heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €15.000. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Rijs (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijs

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door middel van een hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6700. Een hybride oplossing is er vanaf €2700. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25000Geen geluid, hoge investering
Water-water€13300 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6350Kan ook als airco werken
Lucht-water€4350 – €7450Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2175 – €6950Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Rijs consumeert circa 1490 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €250 tot €340. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €175 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€721
Buitenlucht2450kWh€483€238
Bodemwarmte1775kWh€339€382
Hybride1350 kWh + 525 M3€519€202

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rijs?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de aantrekkelijke groene lening in de regio De Fryske Marren. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.defryskemarren.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Rijs. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot gemiddeld €2600. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rijs (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1875.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Fujitsu AtlanticExtensa A.I. 86 KW€1900,-
ThermiaDiplomat Optimum G2 1213 KW€3100,-
EnersoAiWa-18 EVI Split16 KW€2900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Rijs aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!