Warmtepomp Wijckel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Wijckel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wijckel.
warmtepomp-installateur-8563

 • Een energieneutrale woning
 • Kan woning ook koelen
 • Toekomstbestendig
 • Eenvoudig te programmeren
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8563
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wijckel

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijckel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Wijckel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels de warmtepomp-vergelijker vind je moeiteloos de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8563).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand check je samengestelde aanbevelingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Wijckel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €15.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Wijckel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijckel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, je realiseert veel lagere gaskosten. D.m.v. interessante subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2500. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €24600Veel besparen, prijzig
Water-water€13000 – €22300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6775Kan ook als airco werken
Lucht-water€5500 – €6950Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2075 – €6950Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wijckel verbruikt circa 1490 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €245 tot €335. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €170 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€716
Buitenlucht2625kWh€487€229
Bodemwarmte2075kWh€344€372
Hybride1600 kWh + 475 M3€523€193

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht van buiten of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wijckel?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente De Fryske Marren. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.defryskemarren.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wijckel. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €650 tot plusminus €2700. Benieuwd naar de februari 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wijckel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1750.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf circa €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 108 KW€2100,-
ThermiaDiplomat Optimum 8RF9 KW€2800,-
EnersoAiWa-11 EVI Split9 KW€2200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Wijckel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!