Warmtepomp Ruigahuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ruigahuizen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Ruigahuizen.
warmtepomp-installateur-8564

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8564
Netnummer0514 (+31514)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ruigahuizen

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ruigahuizen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Ruigahuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze vergelijker lees jij direct leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8564).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje lees jij actuele toelichtingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ruigahuizen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €10.800. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Ruigahuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ruigahuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het resulteert in een fors lagere energierekening. Aan de hand van ISDE subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6300. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3500. De eindfactuur hangt af van verscheidene facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25300Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16600 – €23300Beste rendement
Lucht-lucht€3700 – €6150Verwarmen en koelen
Lucht-water€4900 – €6725Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2400 – €6800Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Ruigahuizen gebruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €230 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €190 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€717
Buitenlucht2600kWh€495€222
Bodemwarmte1775kWh€351€366
Hybride1350 kWh + 400 M3€531€186

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ruigahuizen?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening in de regio De Fryske Marren. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.defryskemarren.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ruigahuizen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €700 tot plusminus €3450. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ruigahuizen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2100.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 1310 KW€2300,-
ThermiaDiplomat Optimum 12RF13 KW€3100,-
EnersoAiWa-14 EVI H IN12 KW€2500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ruigahuizen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende zorg je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!