Warmtepomp Nijemirdum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Nijemirdum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. In het volgende kopje ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nijemirdum.
warmtepomp-installateur-8566

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8566
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nijemirdum

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tal van oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijemirdum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Nijemirdum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze vergelijker vind je veelzijdige leveranciers en installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8566).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf tref je bruikbare adviezen over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Nijemirdum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €17.100. We differentiëren vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.750 en €6.875 bij een verwarmingsmonteur uit Nijemirdum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijemirdum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €5700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3100. De totaalprijs komt tot stand door allerlei onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €24400Veel vermogen, hoge investering
Water-water€15400 – €24600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5300 – €6225Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4950 – €6225Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2525 – €5950Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nijemirdum consumeert ong. 1490 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier als Greenchoice of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €225 tot €315. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€719
Buitenlucht2300kWh€467€252
Bodemwarmte2075kWh€324€395
Hybride1525 kWh + 525 M3€503€216

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nijemirdum?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er de aantrekkelijke groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Het betreft een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.defryskemarren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Nijemirdum. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot doorgaans €2000. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nijemirdum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ong. €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Fujitsu AtlanticExtensa A.I. 54 KW€1700,-
ThermiaDiplomat Optimum 10RF11 KW€2900,-
EnersoAiWa-14 EVI Split12 KW€2500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Nijemirdum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!