Warmtepomp Sondel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Sondel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Sondel.
warmtepomp-installateur-8565

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8565
Netnummer0514 (+31514)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sondel

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sondel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Sondel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze tool vind je zonder moeite (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8565).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Bijgaand check jij waardevolle toelichtingen over populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sondel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €11.400. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.200 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Sondel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sondel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in veel minder stookkosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7300. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2200. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verscheidene variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €26400Geen geluid, erg duur
Water-water€17000 – €20000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €7150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3950 – €7450Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2350 – €5150Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Sondel consumeert om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier van energie als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €275 tot €375. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €125 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€718
Buitenlucht2425kWh€503€215
Bodemwarmte1700kWh€359€359
Hybride1400 kWh + 350 M3€539€180

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Sondel?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw normale gasketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Het betreft een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.defryskemarren.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sondel. Hoeveel je krijgt komt tot stand door model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €775 tot maar liefst €3700. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sondel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze pakweg €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf zo’n €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 1611 KW€2250,-
ThermiaDiplomat Optimum 6RF6 KW€2800,-
EnersoAiWa-14 EVI H OUT12 KW€2500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Sondel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!