Warmtepomp Doniaga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Doniaga? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Doniaga.
warmtepomp-installateur-8516

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante temperatuur
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8516
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Doniaga

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit tientallen producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doniaga kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Doniaga? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door deze website tref je in enkele stappen installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8516).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Bijgaand vind je waardevolle details m.b.t. populaire warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Doniaga kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €350,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €17.100. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.025 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Doniaga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doniaga

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Echter, het resulteert in veel lagere gaskosten. Geholpen door lucratieve subsidies heb jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7100. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De eindfactuur wordt bepaald door meerdere zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27900Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13000 – €23500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €6100Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5000 – €7300Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2675 – €6100Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Doniaga verbruikt pakweg 1490 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €245 tot €315. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €160 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€690
Buitenlucht2725kWh€455€235
Bodemwarmte1850kWh€317€373
Hybride1400 kWh + 500 M3€490€200

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Doniaga?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.defryskemarren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Doniaga. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €750 tot doorgaans €2050. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Doniaga (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze om en nabij €1750.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
FujitsuWaterstage HT 11F10 KW€2300,-
TemplariKita L 7-24 kW20 KW€3300,-
EnersoAWK-O 09 EVI7 KW€1850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een actueel stappenplan van de warmteservice Doniaga aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!