Warmtepomp Oldeouwer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oldeouwer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €305,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval profiteer je van een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verschillende aspecten. Hierna vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Oldeouwer.
warmtepomp-installateur-8515

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Toekomstbestendig
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8515
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oldeouwer

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldeouwer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Oldeouwer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze tool ontdek jij eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8515).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand doorzoek jij toepasbare adviezen over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Oldeouwer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.300 en €15.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.375 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Oldeouwer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldeouwer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in een significant lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door specifieke onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23700Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16400 – €21800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €6175Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €7025Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2225 – €5200Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oldeouwer verbruikt grofweg 1490 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Eneco of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing komt uit tussen de €205 tot €395. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €150 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€689
Buitenlucht2300kWh€448€241
Bodemwarmte1850kWh€310€379
Hybride1575 kWh + 350 M3€482€207

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oldeouwer?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Het is een unieke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.defryskemarren.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Oldeouwer. Hoeveel je krijgt hangt af van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot maar liefst €2200. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oldeouwer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze zo’n €1700.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
FerroliRVL-I Plus 16T13 KW€2600,-
TechniQ-EnergyTQE-AIR-MONO-14KW14 KW€2700,-
EnersoAWK-O 2115 KW€2650,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oldeouwer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat warme lucht de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!